Stellar - Spelsimulatie voor Informatiearchitectuur

Uit Via Nova Architectura Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Het blijkt moeilijk te zijn om de essentie van architectuur goed over te dragen. Goede beschrijvingen en visualisaties helpen, maar ook die blijken vaak hun doel te missen. Daarom heeft de werkgroep “Games en Simulaties in Architectuur” de spelsimulatie Stellar ontwikkeld. Stellar logo.png

Stellar gaat over gegevens, informatie en architectuur. Tenminste dat vindt de werkgroep. Of dat echt zo is hangt af van wat iemand onder architectuur verstaat- een nog steeds lopende discussie - en van de inbreng van de deelnemers.

Met Stellar willen we organisaties, adviseurs, docenten en architecten een instrument in handen geven om mensen bewust te maken van informatieproblematiek die speelt binnen organisaties, reorganisaties, optimalisaties, insourcing en outsourcing. Deelnemers ervaren dat informatieprocessen niet alleen over IT gaan, maar ook over processen, organisatie en administraties. Bovendien maken de deelnemers -in het klein- kennis met architectuur: de vormen waarin samenwerking plaats zou kunnen vinden en de hindernissen om deze vervolgens werkend te krijgen.

Doelgroepen: Studenten, IT-ers, afdelingsmanagers, klankbordgroepen, enz.

Voor het spelen van Stellar zijn verschillende zaken nodig. Een deel is gewoon 'hardware'. Dat zit in de speldoos die beschikbaar wordt gesteld door het NAF. Daarnaast zijn er ook allerlei documenten, kaartjes, instructies e.d. Op de NAF site vindt U de volgende documenten:

  1. Gebruiksvoorwaarden Stellar
  2. Stellar presentatie
  3. Stellar Handleiding en spelformulieren
  4. Stellar Single user set Standaard
  5. Stellar Single user set Extra
  6. Stellar leerpuntenrapport

Voor Stellar is een programma beschikbaar dat de speltijd bijhoudt. Neem bij belangstelling contact op met info@simagine.nl.