Gebruiker:Mdd

Uit Via Nova Architectura Wiki
Versie door Mdd (Overleg | bijdragen) op 23 feb 2012 om 16:03 (Motivatie)

Ga naar: navigatie, zoeken

Marcel Douwe Dekker (Mdd) (1964) is een Nederlands ingenieur, conceptuele kunstenaar en ontwerper geinteresseerd in de beginselen en uitwerking van systeemdenken, modelvorming, visualiseren en enterprise architectuur.

Motivatie

Mijn deelname aan deze wiki is ingegeven door mijn theoretische interesse op dit gebied. Ik werk zelf aan de ontwikkeling van een globale modelleertaal om de wetenschap en maatschappij op een samenhangende wijze in kaart te brengen. Mijn verwachting is dat deze modelleertaal eens een fundament zou kunnen bieden voor dit vakgebied, en hier wil ik werk van blijven maken.

Op Wikipedia zelf ben ik vanaf 2004 bezig geweest met het schrijven over de beginselen van de wetenschap en maatschappij, met name over systeemdenken. Hieromtrent heb ik 2007 op de Engelse Wikipedia een Wikiproject [1] opgezet, en voor dit vakgebied een portaal [2] opgezet. Vanaf 2008 ben ik meer specifiek gaan schrijven over systems engineering, software engineering & enterprise engineering [3] Op Wikicmmons heb ik oa vele afbeeldingen omtrent enterprise architecture geupload en gestructureerd onder de Category:Enterprise architecture [4]

De representatie van het vakgebied is op de Nederlandse Wikipedia slecht oppervlakkig van de grond gekomen. Voor de Via Nova Architectura Wiki ligt hier een uitdaging om een degelijke "body of knowledge" te ontwikkelen. Sinds februari 2012 ben ik actief als beheerder om enige administratieve taken te vervullen. Hiernaast wens ik een serie meer algemene artikelen op te zetten, mede als voorbeeld, en bij te dragen aan de verdere invulling van deze wiki.

Bijdragen

Externe link

Bronnen, noten en/of referenties